ID-stöld

ID-stöld är Sveriges snabbast ökande brott, ett bedrägeri som ofta känns kränkande och ställer till praktiska problem för dem som drabbas. Som tur är finns hjälp att få för den som har HELPs Juristförsäkring.

Hjälp från HELP

ID-stölden

Mannen hade aldrig beställt de varor som plötsligt levererades till honom från ett stort distans- och e-handelsföretag. Han hade heller aldrig handlat hos dem tidigare. När han kontaktade företaget var de långt ifrån förstående.

Kortbedrägeriet och den ovilliga banken

En morgon upptäckte vår kund att hennes bankkonto var tömt på 20 601 kronor. Hon spärrade direkt sitt kort hos banken, som dock inte var var villiga att ersätta hela beloppet.


"Plötsligt var jag styrelseordförande"

Vår kund fick krav från ett fraktföretag, för försändelser mellan en postbox i Sverige och olika adresser i USA. Det visade sig att de skickats av ett företag där mannen till sin förvåning angavs som styrelseledamot.


Kapad identitet

Mannen fick en faktura på flera tusen kronor från ett onlinespelsföretag. Han hade aldrig spelat hos dem och inte heller registrerat sig på deras hemsida. Någon annan måste ha använt sig av kundens identitet och han bad sin HELP-jurist om hjälp med fakturan.

Kontakta oss på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se