Fredriks hjärta klappar lite extra för familjerätten

I månadens intervju träffar vi HELPs jurist Fredrik Ståhl. Fredrik är en sann problemlösare och ser det unika hos varje kund som behöver hans juridiska hjälp. Om Fredrik får välja ett område så är det just de familjerättsliga frågorna som hjärtat klappar lite extra för.
Fredriks hjärta klappar lite extra för familjerätten

Hej Fredrik! 
Hur kommer det sig att du började på HELP?
– Det var nog främst företagets vision som jag tyckte lät spännande, att göra juridisk hjälp tillgänglig för alla. Att få vara med och jobba på ett företag där det inte är den ekonomiska ställningen som ska påverka någons behov av juridisk hjälp.

Finns det något du brinner lite extra för i ditt arbete?  
– Det bästa är kundkontakten, att få hjälpa människor. Att både få vara med och hjälpa personer som vill förhindra tvister och problem i framtiden och de som redan har ställts inför problem och som behöver hjälp. Sedan har ju alla ärenden sin egen charm. Även om många kunder är i behov av samma hjälp så är ju varje kund unik på sitt sätt. Jag brinner extra för frågorna inom familjerätten, och att i varje ärende hjälpa och ge det där lilla extra för varje kund.

Vad fick dig att välja yrket som jurist?
– Jag har nästan alltid varit intresserad av juridik och har tyckt att yrkesrollen som jurist verkat spännande. Jag är lite av en problemlösande människa, så att få jobba med problemlösning och att ställas inför olika situationer och att få argumentera för sin ståndpunkt passar mig.

Har du fler frågor till Fredrik, skicka honom ett mail på fst@helpforsakring.se

Möt fler Helpare här:
Emelie valde HELP: "Hjärtat brinner för klienterna"
Sara brinner för att hjälpa människor med juridiska problem