Elektrikerna först i Sverige med juristförsäkring som medlemsförmån

PRESSMEDDELANDE
2013-06-12

Elektrikernas högsta beslutande organ Centrala Representantskapet beslutade med stor majoritet igår att ge alla betalande medlemmar en juristförsäkring som en del av medlemsavgiften. Kostnaden för detta finansieras genom att man använder en del av avkastningen på sina kapitalplaceringar.

Förbundet har tecknat ett 38 månaders avtal med försäkringsbolaget HELP Försäkring. Efter den tiden ska avtalet utvärderas. Juristförsäkring introducerades först som en frivillig försäkring som medlemmarna förmånligt kunde teckna (60 kr/månaden). Det nya avtalet sänker priset. Den enskilde medlemmen betalar nu inget för detta fr o m 1 november i år.

– Elektrikerförbundet var pionjärer med att skaffa den första obligatoriska hemförsäkringen till sina medlemmar. Det var kontroversiellt.  Nu fortsätter vi den traditionen och ger våra medlemmar lite rättvisare villkor när det gäller vardagsjuridiken som vi möter i livets olika skeden. Det ger en större trygghet för våra medlemmar att de kan få professionellt stöd och råd. De medlemmar som frivilligt haft försäkringen har varit mycket nöjda, säger Jonas Wallin, förbundsordförande.

I juristförsäkringen ingår bl a 15 timmars juridiskt bistånd per år. Upp till 2 miljoner i rättegångskostnader. Medlem kan få hjälp med juridiska handlingar som testamenten, samboavtal, hantverkarkontrakt, äktenskapsförord. Juridisk rådgivning inom områden som; köprätt, familjerätt, Id-stöld, fast egendom, indraget körkort för att nämna några exempel.

Om SEF
Elektrikerna organiserar 25 000 yrkesproffs inom el, kraft och elektronik.
Kontakt: Jonas Wallin, 08-412 82 36

Om HELP Försäkring
HELP Försäkring är det enda försäkringsbolaget i Skandinavien som inriktar sig på juristförsäkringar. Med Juristförsäkring får våra kunder jurister på sin sida.
HELP Försäkring startade i Norge 2005 och har idag 8 LO förbund och deras medlemmar. 2012 starade HELP Försäkring i Sverige med Elektrikerförbundet som första förbund. Från den 1 november har HELP försäkring i Sverige 25 000 medlemmar.

Kontakt Joachim Erman, 08-52 46 4001