Aktuellt

Läs om HELP Försäkring i media, om ärenden våra jurister har löst och andra relevanta ämnen.

Tidningen Elektrikern: ”Läkarintyget är tydligt”
Trots ett läkarintyg på att arbetsförmågan är nedsatt med 100 procent, menar Försäkringskassan att Elektriker-medlemmen kan jobba. HELPs jurist bistår medlemmen och överklagar just nu ärendet hos Förvaltningsrätten.

Läs mer »
HELP stöder barn på flykt
HELP Försäkring ger i år en julgåva till Rädda Barnen, ett bidrag som går direkt till barn på flykt.
Läs mer »
"Jag fick proffsig hjälp av Help"
I en insändare till tidningen Elektrikern skriver en nöjd medlem om juristhjälpen från HELP i en besvärlig bouppteckning.
Läs mer »
Seko-medlemmar får juristförsäkring
Den 26 maj beslutade Sekos representantskap att erbjuda sina medlemmar juristförsäkring från HELP Försäkring. Försäkringen kommer att erbjudas från och med i höst.
Läs mer »
Positiva pensionärer när HELP informerade i Östersund
Den 9 mars träffade HELPs jurist Christopher Ljungné pensionärsmedlemmar från Svenska Elektrikerförbundet i Östersund, för att informera om medlemsförmånen Juristförsäkring. Juristförsäkringen, som ingår för alla medlemmar i förbundet, väckte intresse hos de pensionärer som än så länge inte nyttjat den, och fick beröm från de som redan tagit del av den juridiska hjälpen.
Läs mer »
HELP expanderar
HELP Försäkring växer och nu öppnar vi upp dörrarna till ett nytt kontor i Danmark! Vi gratulerar nya Country Manager Kristian Nordbye Bentsen, och passar på att ställa några frågor om utmaningarna för HELP i Danmark.
Läs mer »
Aftonbladet: Så fixar ni ett samboavtal
Kärleken bubblar och ni är på väg att flytta ihop. Då är det inte så kul att tänka på den andras pengar och tillgångar. Men har ni inte koll på varandras ekonomi riskerar ni stora problem.

Läs mer »
KalmarNytt.se: Många saknar samboavtal
Få svenskar som lever i samboförhållanden har avtal som reglerar äganderätt och testamenten. Enligt en undersökning från HELP Försäkring saknar 77 procent av de som lever i samboförhållanden någon form av juridiskt hållbar överenskommelse.
Läs mer »
60plus.se: Många saknar samboavtal & äktenskapsförord
Få svenskar som lever i samboförhållanden har avtal som reglerar äganderätt och testamenten. Enligt en undersökning saknar 77 procent av de som lever i samboförhållanden någon form av juridiskt hållbar överenskommelse.

Läs mer »
placera.nu: Så undviker du sambofällan
Är du i färd med att flytta ihop med någon, eller är du redan sambo? Då finns det vissa saker som du behöver tänka på. Det kan bli en dyr affär om kärleken svalnar.


Läs mer »
Elektrikern: Historien om juristförsäkringen
Ronny Wenngren, förhandlingschef på Svenska Elektrikerförbundet, kände frustration över att medlemmarna inte fick den juridiska hjälp de behövde. Efter införandet av juristförsäkringen kan nu samtliga elektriker vända sig till HELPs jurister med juridiska frågor, vilket gynnar både förbundet och medlemmarna själva: elektrikerna får den juridiska hjälp de behöver och Elektrikerförbundet kan istället lägga tiden på det de ska göra och är allra bäst på.
Läs mer »
4 av 5 saknar samboavtal
Få svenskar som lever i samboförhållanden har avtal som reglerar äganderätt och testamenten. Enligt en undersökning från HELP Försäkring saknar 77 procent av de som lever i samboförhållanden någon form av juridiskt hållbar överenskommelse.
Läs mer »
Västerbottens-kuriren: Flertalet sambos saknar avtal
En undersökning som HELP försäkring har gjort visar att nästan fyra av fem personer, 77 procent, saknar juridiskt hållbara överenskommelser.
Läs mer »
Helsingborgs Dagblad: Kommunen tar smällen efter översvämning
När Ulf-Göran Johnsson drabbades av en kraftig översvämning blev källaren kraftigt skadad. Han nekades ersättning från försäkringsbolaget och kommunen - vars ledningar inte hållit måttet - ville inte låtsas om problemet. Tack vare påtryckningar från HELPs jurist tog kommunen till slut sitt ansvar.


Läs mer »
Tendens: Särkullbarnen är i vägen
I programmet Tendens, Sveriges Radio, intervjuas HELP Försäkrings chefsjurist Nadja Forsman i ämnet särkullbarn. Programmet är en serie i tre delar på temat Vem ska ärva?
Läs mer »
Kollega: Elektriker får rättshjälp i privata tvister
Nu blir det riskabelt att hamna i tvist med en elektriker. Med start i november kommer alla medlemmar i elektrikerförbundet nämligen att få juristhjälp även i frågor som inte rör arbetslivet.


Läs mer »
Arbetet: Elektriker får juristhjälp
Alla elektriker ska kunna få hjälp av en jurist. Med start i höst gäller elektrikernas juristförsäkring alla medlemmar.Läs mer »
Elektrikern: Per-Inge fick hjälp av Juristförsäkringen
Per-Inge som ville byta internetlösning fick bittert ångra sitt beslut då han tecknade ett nytt abonnemang från ett påstridigt teleföretag. Fakturorna och bindningstiden visade sig inte alls stämma och telefonabonnemanget gick inte ens att koppla upp mot internet.


Läs mer »
Kumlanytt: Försäkringsbolag hotar kommunen - "vi kan kräva skadestånd"
Fastighetsägaren fick nej av kommunen när han begäde ersättning för den självrisk på ca 10 000 kr han måste betala efter saneringen av hans översvämmade hus. Nu tar HELP Försäkring upp fallet och hotar kommunen med rättsliga åtgäder.

Läs mer »
HELP över landsgränsen
Svenska LO-medlemmar som har tecknat HELP Juristförsäkring kan nu få juridisk hjälp i Norge genom HELPs kontor i Oslo. På samma sätt kan norska LO-medlemmar få juridisk hjälp i Sverige.

Läs mer »
Elektrikern: Försökte lura av Kalle 5 300 kronor
Kalle råkade ut för en bluffaktura efter att ett företag kontaktade honom och påstod sig ha ett tidigare avtal med honom.

Läs mer »
Elektrikern: Nöjd med hjälpen från försäkringen
När Tommy Leandersson separerade från sin sambo uppstod en tvist om bodelningen. Tommy kontaktade HELP Försäkring - och sparade närmare 150 000 kronor.Läs mer »
Ny app för HELP Försäkring
Nu kan du ladda ner appen Min jurist gratis från App Store. Med appen hanterar du dina ärenden på ett smidigt sätt - skicka in dina frågor, registrera ärenden och få kontakt med din jurist snabbt och enkelt.
Läs mer »
Betalning av Juristförsäkring: så slipper du påminnelser och månadsvis betalning
Om du har månadsvis betalning av Juristförsäkring - eller får påminnelser varje månad - kan följande information hjälpa dig att hantera dina betalningar på ett smidigare sätt och undvika risken att du plötsligt står utan försäkring.
Läs mer »
Här är vinnarna av livslång Juristförsäkring
HELP Försäkring har lottat ut tio livslånga medlemskap i Juristförsäkring och kan härmed presentera de lyckliga vinnarna!

Läs mer »
NA24: De bråkar mest om arvet
- Tag hjälp av proffs, är experternas råd. 100 000 norska LO-medlemmar har Juristförsäkring, som ger tillgång till juristhjälp i privata frågor.


Läs mer »