Om oss

Hej! På HELP Försäkring jobbar jurister som hjälper vanliga människor med vardagsjuridiken. Det gör vi i försäkringsform, så att våra kunder alltid har en jurist på sin sida när de behöver.

HELP Försäkring är verksamma i Sverige sedan 2012, som en filial till det norska bolaget HELP Forsikring AS. HELP är det enda försäkringsbolaget i Skandinavien med fullt fokus på juristförsäkringar och det ger oss förstås en unik kompetens. I Sverige erbjuder vi oftast juristförsäkringen via samarbeten med fackföreningar och medlemsorganisationer. De i sin tur tillhandahåller försäkringen som en förmån för sina medlemmar.

I Sverige har våra jurister inriktning på familj- och arvsrätt, köp- och konsumenträtt, försäkringar, sjukförsäkringar och fastighetsrätt.

Många av våra kunder är mer bekväma med andra språk än svenska och därför lägger vi extra vikt vid breda språkkunskaper när vi rekryterar. Idag har vi (förutom svenska och engelska som vi alla pratar) medarbetare som pratar polska, bosniska, vietnamesiska, syrianska, franska och finska.

I Norge och Danmark  har HELP 140 anställda och i Sverige är vi 19 personer i mars 2017. Vi är fördelade på en juridisk avdelning, försäljning/marknadsföring, ekonomi och kundservice. Det svenska bolaget leds av Alexandra Åquist och chefsjurist är Nadja Forsman.

Ägare till HELP Forsikring är det tyska försäkringsbolaget ARAG, med över 80 års erfarenhet av juristförsäkringar. ARAG är ett av världens största försäkringsbolag inom juristförsäkringar, med verksamhet i 15 länder.

Aktuellt

Aktuellt

Läs om HELP Försäkring i media, om ärenden våra jurister har löst och andra relevanta ämnen.

Medarbetare

Medarbetare

HELP Försäkring har idag av 16 medarbetare inom juridisk avdelning, försäljning, kundtjänst och marknadsföring. Tillsammans med huvudkontoret i Oslo består HELP Försäkring av över 100 medarbetare.

Jobba på HELP Försäkring

Att jobba hos oss på HELP Försäkring skiljer sig inte mycket från att jobba på en advokatbyrå med humanjuridisk inriktning. Skillnaden är att vi slipper fakturera våra klienter - de har redan betalat genom att prenumerera på våra tjänster. Det ger oss tid att vara mer personliga så att vårt jobb blir ännu roligare, tycker vi. 

Kontakta oss

Kundtjänst öppettider 

Måndag - torsdag 9 - 17, fredag 9 - 16

About the company

Based on the idea of helping consumers achieve a greater degree of security when purchasing goods and services, we established a new Norwegian insurance company specialising in legal assistance.