Stulna registreringsskyltar  –  en form av identitetsstöld Stulna registreringsskyltar – en form av identitetsstöld

Har du tänkt på att registreringsskylten på din bil är en värdehandling? Många gör inte det förrän skylten har blivit stulen.

Läs inlägget
Får telefonförsäljaren ringa dig på mobilen? Får telefonförsäljaren ringa dig på mobilen?

Vi har tidigare bloggat om det växande problemet med oseriösa telefonförsäljare. Visste du att det kan vara förbjudet för en telefonförsäljare att kontakta dig på mobilen om du inte redan är kund hos företaget?

Läs inlägget
Många blir lurade genom ohederliga distansavtal Många blir lurade genom ohederliga distansavtal

Blev fakturan dubbelt så hög än utlovat? Eller har du tecknat ett avtal du inte visste existerade? Då är du inte ensam. Under de senaste månaderna har vi på HELP Försäkring fått in ett flertal ärenden där våra klienter ingått avtal på distans med oseriösa företag.

Läs inlägget
Lagändringen som ska försvåra egenmäktighet med barn Lagändringen som ska försvåra egenmäktighet med barn

Det har länge varit möjligt att i vissa fall föra bort och undanhålla barn från den andra föräldern, utan konsekvenser från samhället. Luckor i lagen har gjort egenmäktighet med barn möjligt - och de drabbade har förblivit hjälplösa. Med en planerad lagändring ska det framöver bli lättare att döma gärningsmannen för brott.

Läs inlägget
Säkra en trygg framtid i samboskapet Säkra en trygg framtid i samboskapet

Sammanboende utan äktenskap har blivit allt vanligare i Sverige. Många lever i tron att sambolagen ger sambor samma skydd som gifta – en missuppfattning som kan leda till en rad otrevliga konsekvenser vid separation eller vid ett dödsfall. Nedan tar vi upp vad du som sambo bör känna till för att kunna säkerställa den trygga framtid som ni tänkt er.

Läs inlägget
Handlar du julklapparna på nätet i år? Handlar du julklapparna på nätet i år?

Årets julhandel är i full gång och allt fler köper sina julklappar på internet. Här följer några riktlinjer för vad som gäller vid distansköp och vad du bör tänka på som konsument.

Läs inlägget
Handbok för er som ska skiljas – så går ni tillväga Handbok för er som ska skiljas – så går ni tillväga

Antalet skilsmässor har ökat kraftigt under 1900-talet. Enligt statistiska centralbyrån slutade 23 422 äktenskap med skilsmässa under 2012. Det kan låta som en skrämmande hög siffra, men vi kan glädja oss åt att majoriteten av alla äktenskap varar livet ut.

Läs inlägget
Entreprenadavtal ger dig kontroll över byggprojektet Entreprenadavtal ger dig kontroll över byggprojektet

Många privatpersoner anlitar idag hantverkare för bl a ombyggnad och renovering av sitt hus eller sin lägenhet utan att det upprättas ett enda skriftligt dokument. I konsumenttjänstlagen finns regler som utformats i syfte att säkerställa att konsumenter får avtalsenligt och säkert utförda tjänster, men räcker detta?

Läs inlägget
Separationsteam - ny stödgrupp ser till barnets bästa i vårdnadsmål Separationsteam - ny stödgrupp ser till barnets bästa i vårdnadsmål

Antalet vårdnadstvister har ökat markant de senaste tio åren. Landets domstolar saknar tillräcklig kunskap och metodik i konflikthantering i vårdnadsfrågorna. Förslaget med separationsteam - med barnets bästa i fokus - kan ses som en modern modell för konflikthantering i vårdnadsmålen. 

 

Läs inlägget
Vi uppmärksammar samboskapet under HELP-dagen Vi uppmärksammar samboskapet under HELP-dagen

Den 17 oktober går den första svenska HELP-dagen av stapeln. Under årets tema samboskap hoppas vi få skriva riktigt många samboavtal och vägleda vilsna sambor i juridiken - helt kostnadsfritt!

Läs inlägget