Varför ska man bodela vid skilsmässa eller separation? Varför ska man bodela vid skilsmässa eller separation?

När man skiljer sig eller separerar från sin sambo uppstår ofta frågor om bodelning. Hur gör man och behövs en jurist? I dagens inlägg går vi igenom när, hur och varför ni ska bodela när ni går skilda vägar.

Läs inlägget
Här är dina rättigheter vid en reklamation Här är dina rättigheter vid en reklamation

Krånglar din nya tv eller tappade tröjan formen efter första tvätten? I dagens inlägg går vi igenom vad du har rätt att kräva som konsument och vad du ska tänka på vid en reklamation.

Läs inlägget
Vilka blir skattekonsekvenserna vid gåva av bostadsrätt? Vilka blir skattekonsekvenserna vid gåva av bostadsrätt?

Vi har tidigare i HELP-Bloggen uppmärksammat de olika skattekonsekvenserna som kan uppstå vid gåva av fastighet. I det här blogginlägget går vi igenom de skattekonsekvenser som kan uppstå vid gåva av bostadsrätt.

Läs inlägget
Här är dina rättigheter när flygresan strular Här är dina rättigheter när flygresan strular

Det är inte alla som är medvetna om vilka rättigheter vi har när flyget är försenat, har blivit inställt eller om vi nekas gå ombord på planet. Här går vi igenom vilka regler som gäller inom EU och när du kan ha rätt till service, assistans och ekonomisk kompensation.

Läs inlägget
Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad? Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad?

Många ringer till oss med funderingar om att hyra ut sin bostadsrätt eller ett rum. Vad ska man ta i hyra och kan hyresgästen få besittningsskydd? Här går vi igenom vad privatuthyrningslagen säger.

Läs inlägget
Bör vi skriva ett äktenskapsförord? Bör vi skriva ett äktenskapsförord?

Våren står för dörren och många par går i bröllopstankar. 
Ska man upprätta ett äktenskapsförord vid giftermålet och vem gynnas av det? I det här inlägget kan du läsa mer om vad äktenskapsförordet innebär.

Läs inlägget
Nya regler hos ARN ska gynna konsumenter vid tvister med företag Nya regler hos ARN ska gynna konsumenter vid tvister med företag

Den 1 januari 2016 trädde nya bestämmelser i kraft som reglerar processen hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Förhoppningen är att ändringarna ska leda till en effektivare och snabbare handläggning vilket i förlängningen innebär ett bättre skydd för dig som konsument.

Läs inlägget
Skydda dina id-handlingar i julhandeln Skydda dina id-handlingar i julhandeln

Julhandeln är i full gång och slår nya rekord år efter år. Var noga med att skydda dina id-handlingar när du gör dina köp, så inte känsliga uppgifter hamnar i orätta händer. I det här inlägget tar vi upp våra idag vanligaste bedrägerier - identitetsintrång - och hur du på bästa sätt skyddar dig mot att drabbas.

Läs inlägget
Se upp för blufföretagen som lurar dig på pengar Se upp för blufföretagen som lurar dig på pengar

Flera av våra kunder hör av sig till oss då de blivit kontaktade av oseriösa företag eller fått bluffakturor hemskickade. I det här blogginlägget tar vi upp hur du kan undvika fallgroparna och vad du gör om du råkat ut för ett blufföretag.

Läs inlägget
Så undviker du arvskonflikter när barnen flyttar hemifrån Så undviker du arvskonflikter när barnen flyttar hemifrån

Att flytta hemifrån och skaffa sin första egna bostad kan vara tufft i en tid när kvadratmeterpriserna slår rekord runt om i landet. Vill du som förälder hjälpa dina barn ekonomiskt är det bra att tänka igenom vissa beslut, för att undvika såväl missförstånd som senare arvskonflikter.

Läs inlägget