Kategori: Bostad

Tillbaka till översikten

Betala vinstskatt eller överföra uppskov? Betala vinstskatt eller överföra uppskov?

Om du säljer ett hus eller en bostadsrätt med vinst kan du i vissa fall begära uppskov med att betala skatt på vinsten. Hela vinsten kan då användas för att finansiera en ny bostad. Skatten ska dock betalas en dag. När det ska ske, och vem som ska betala den, beror på hur ägandet till den nya bostaden ändras.

Läs inlägget
Vilka blir skattekonsekvenserna vid gåva av bostadsrätt? Vilka blir skattekonsekvenserna vid gåva av bostadsrätt?

Vi har tidigare i HELP-Bloggen uppmärksammat de olika skattekonsekvenserna som kan uppstå vid gåva av fastighet. I det här blogginlägget går vi igenom de skattekonsekvenser som kan uppstå vid gåva av bostadsrätt.

Läs inlägget
Vem är ansvarig för vattenskadan i din bostadsrättslägenhet? Vem är ansvarig för vattenskadan i din bostadsrättslägenhet?

Vattenskador är en av de vanligaste skador en bostadsrättsförening kan råka ut för. Det kan vara allt från att en diskmaskin läcker, avloppssystem som är tilltäppt eller att ytskikten i badrum inte håller tätt. 

Läs inlägget
Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad? Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad?

Många ringer till oss med funderingar om att hyra ut sin bostadsrätt eller ett rum. Vad ska man ta i hyra och kan hyresgästen få besittningsskydd? Här går vi igenom vad privatuthyrningslagen säger.

Läs inlägget