Kategori: Avtal

Tillbaka till översikten

Varför ska man bodela vid skilsmässa eller separation? Varför ska man bodela vid skilsmässa eller separation?

När man skiljer sig eller separerar från sin sambo uppstår ofta frågor om bodelning. Hur gör man och behövs en jurist? I dagens inlägg går vi igenom när, hur och varför ni ska bodela när ni går skilda vägar.

Läs inlägget
Så undviker du arvskonflikter när barnen flyttar hemifrån Så undviker du arvskonflikter när barnen flyttar hemifrån

Att flytta hemifrån och skaffa sin första egna bostad kan vara tufft i en tid när kvadratmeterpriserna slår rekord runt om i landet. Vill du som förälder hjälpa dina barn ekonomiskt är det bra att tänka igenom vissa beslut, för att undvika såväl missförstånd som senare arvskonflikter.

Läs inlägget
Låt dig inte luras av näringsidkare med oskäliga avtalsvillkor Låt dig inte luras av näringsidkare med oskäliga avtalsvillkor

Det är ofta kunder hör av sig till oss när de har blivit orättvist behandlade av näringsidkare vid ett köp av en vara eller en tjänst. Vad är det egentligen som gäller vid ett sådant köp? 

Läs inlägget
Ny lag ska skydda konsumenter mot oönskad avtalsförlängning Ny lag ska skydda konsumenter mot oönskad avtalsförlängning

Glömde du att säga upp tv-abonnemanget och åkte på en ny bindningstid? Då är du inte ensam. Allt fler konsumenter visar idag missnöje över automatisk avtalsförlängning, men i vår träder en ny lag i kraft som ska stärka konsumentskyddet.

Läs inlägget
Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad? Vad gäller när jag ska hyra ut min bostad?

Många ringer till oss med funderingar om att hyra ut sin bostadsrätt eller ett rum. Vad ska man ta i hyra och kan hyresgästen få besittningsskydd? Här går vi igenom vad privatuthyrningslagen säger.

Läs inlägget
Bli en smart bilköpare - om att köpa begagnat från privatpersoner Bli en smart bilköpare - om att köpa begagnat från privatpersoner

Vid köp av begagnad bil finns det mycket att tänka på. Vi har märkt att många av våra försäkringstagare råkar ut för bekymmer till följd av oseriösa försäljare, bekymmer som hade kunnat undvikas om de kontaktat oss i samband med köpet!

Läs inlägget