Författare: Sara Bandert Malmberg

Till skribenten

Vem är ansvarig för vattenskadan i din bostadsrättslägenhet? Vem är ansvarig för vattenskadan i din bostadsrättslägenhet?

Vattenskador är en av de vanligaste skador en bostadsrättsförening kan råka ut för. Det kan vara allt från att en diskmaskin läcker, avloppssystem som är tilltäppt eller att ytskikten i badrum inte håller tätt. 

Läs inlägget
Skattekonsekvenser vid gåva av fastighet Skattekonsekvenser vid gåva av fastighet

Sedan flera år tillbaka är gåvoskatten borttagen i Sverige och du kan ge bort din fastighet utan att den gåvobeskattas. Det kan emellertid vara bra att känna till att överlåtelsen ändå kan medföra vissa skattekonsekvenser för både givare och gåvotagare.

Läs inlägget
Stulna registreringsskyltar  –  en form av identitetsstöld Stulna registreringsskyltar – en form av identitetsstöld

Har du tänkt på att registreringsskylten på din bil är en värdehandling? Många gör inte det förrän skylten har blivit stulen.

Läs inlägget
Säkra en trygg framtid i samboskapet Säkra en trygg framtid i samboskapet

Sammanboende utan äktenskap har blivit allt vanligare i Sverige. Många lever i tron att sambolagen ger sambor samma skydd som gifta – en missuppfattning som kan leda till en rad otrevliga konsekvenser vid separation eller vid ett dödsfall. Nedan tar vi upp vad du som sambo bör känna till för att kunna säkerställa den trygga framtid som ni tänkt er.

Läs inlägget