Författare: Emelie Andersson

Till skribenten

Svårt att enas om barnen? Ett samarbetssamtal kan hjälpa. Svårt att enas om barnen? Ett samarbetssamtal kan hjälpa.

När två makar har barn tillsammans och separerar är det mycket vanligt att det uppstår frågor om hur man ska ordna det för att barnen ska få det så bra som möjligt. Även om båda föräldrarna har barnens bästa i tankarna kan åsikterna gå isär om vad som är bästa möjliga lösning.

Läs inlägget
Köpa bostad och bli sambo Köpa bostad och bli sambo

Funderar du och din käresta på att flytta ihop, eller bor ni kanske redan ihop? Då finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på, om ni inte redan har gjort det. Pappersarbete kanske inte alltid är högsta prio, men olika sätt att förhålla sig till samboekonomin kan få väldigt olika konsekvenser vid en eventuell separation.

Läs inlägget
När vårdnadstvisten är ett faktum – så går en domstolsprocess till När vårdnadstvisten är ett faktum – så går en domstolsprocess till

Ibland har föräldrar svårt att komma överens om hur barnen ska vistas hos vardera förälder i samband med separation eller vid ett senare tillfälle. En sista utväg blir att vända sig till domstolen – i detta fall tingsrätten – vilket för många kan vara en både jobbig och förvirrande process. I detta inlägg ska jag försöka att kortfattat förklara hur en process av detta slag kan se ut.

Läs inlägget